معرفی های شما
توضیحات زیر عناوین، از کاربران توییتر است.
چندتا اپیزود از پادکست آکادمی فمنیسم گوش کردم، که توش تاریخچهی مبارزه علیه به حاشیه رانده شدن زنان رو میگه و خیلی عالی بود و پیشنهاد میشه و اینا. منتهی یه چیزی که تو بحثای فمنیستی خیلی اذیتم میکنه اینه که جای خالی صحبت دربارهی افرادی با جنسیتهایی غیر از زن و مرد خیلی حس میشه
2. «پادکست آدمیزاد» – قسمت 21: چرا دندانها میپوسند
جناب عرفان خسروی رو که میشناسید. مروج علمند و مسائل زیستشناسی رو آنقدر ساده توضیح میدن که حتی منم متوجه میشم. 🙂 عرفان خسروی مهمان این قسمته و دلایل پوسیدن دندان، مشکلات دندان عقل و… رو با توجه به زیستشناسی تکاملی توضیح میدن.
توضیحات اپیزود: همهی ما تجربهی مراجعه به دندانپزشک برای رسیدگی به پوسیدگی دندانها را داشتهایم. اینقدر این مسئله شایع است که هیچکس به غیر طبیعی بودنش فکر نمیکند. تا حالا به این فکر کردید که اگر پوسیدگی دندان یک مسئلهی طبیعی بود پس حیوانات دیگر برای پوسیدگی دندانشان چه میکنند؟ اصلا دندانهای همهی جانوران میپوسد؟
3. «پادکست آدمیزاد» – قسمت 22: به جرم بودن(۱۸+)
تو این قسمت خانمهای پزشک مشکلاتی که صرفا به خاطر زن بودن براشون پیش میاد رو تعریف میکنند. تیکه، توهین جنسی، خشونت، تحقیر و…
توضیحات اپیزود: به دنبال انتشار اپیزود 16 رادیو آدمیزاد دربارهی تبعیض میان زنان و مردان در دنیای پزشکی، روایتهای دست اولی از زنان پزشک برای رادیو آدمیزاد ارسال شد که حاکی از فراگیر بودن نگاه تبعیضآلود در جامعه پزشکی بود. بنابراین تصمیم گرفتیم که این اپیزود آدمیزاد را برای شنیدن این روایتها اختصاص دهیم. روایتهایی که گاه از تبعیض حرفهای فراتر رفته و برخی از آنها تعرض و تجاوز هستند.
4. «پادکست بوم» – قسمت 34: روسو
بوم تو این قسمت دربارهی نظرات ژان ژاک روسو فیلسوف معروف صحبت میکنه. دربارهی فلسفه پادکست خرمکست هم توصیه میشه
توضیحات اپیزود: در این قسمت با ژان ژاک روسو، فیلسوف مشهور عصر روشنگری و پیشروی فلسفهی دموکراسی و رمانتیسم آشنا میشویم.
5. «آخرین شاهد» – قسمت های 50 و 51: پیش پرداخت
تو این قسمتا یه پروندهی جنایی جالب رو تعریف میکنه که تا حدی با روحیات ضد خشونت من هم سازگاره. توضیح بیشتر نمیدم که اسپویل نشه.
توضیحات اپیزود: چند وقتی بود که همه چیز داشت خوب پیش میرفت. تونسته بود مجوز مشاوره املاک بگیره و هر از گاهی برای نشون دادن خونه به مشتری ها می رفت. اگه موفق میشد خونه رو بفروشه کمیسیونش رو می گرفت و فشار شغل شبانه اش حداقل برای چند وقت کمتر می شد.
6. «رادیو لاله» – قسمت 21: مناقشهی استقلال، جلسهی سوم از سلسله پنلهای گفتگو دربارهی پادکست مستقل
من قصد دارم دیگه دربارهی بحث استقلال پادکست چیزی نگم پس به جاش این قسمت رو توصیه میکنم. به نظرم این قسمت از پنل بهترینش تا اینجا بوده.
توضیحات اپیزود: در اپیزود 21 رادیولاله، سومین پنل “استقلال در پادکست فارسی” که در اسفند سال 99 به شکل لایو در کست باکس برگزار شد.
با حضور این پادکسترها:
محمد، از دموکراسی در کار
امین متین، از ساعت صفر
نوید خرم خورشید، از کاتبک
مجتبی فرهمند، از مینی بوس نامه
و من، لاله، از رادیولاله
7. Nastale
شاید نشه بهش پادکست گفت چون متن کتابها رو میخونن ولی چون سهگانه (یا چهارگانه)ی سه پایهها از جان کریستوفر رو دوست دارم تو این لیست میذارمش. تا حالا دو جلد اول رو کامل خوندن و جلد سوم رو هم دارن میخونن. سه پایهها داستانی تخیلیه و دربارهی حمله موجودات فضایی به زمینه.
توضیحات اپیزود: اپیزود معرفی نشده.
8. «آهنگساز» – قسمت 19: بهرام دهقانیار
زندگی و آثار آهنگسازی که تو سالهای دهه ۶۰ و ۷۰ آثار خاطرهسازی رو ساخت. موسیقی آقای حکایتی (زیر گنبد کبود)، خونهی مادربزرگه، خانهی سبز و…
توضیحات اپیزود: زندگی و موسیقی بهرام دهقانیار، آهنگساز آهنگهای خاطره انگیز فیلمهای و سریالهای دهه 60 و 70 مثل خونه مادربزرگه، خانه سبز، شبهای برره و …
9. «پاد دارو» – قمست 10: ماریجوآنا
ماریجوآنا چیه؟ آیا اعتیاد آوره؟ آخرش واسه آدم مفیده یا مضر؟ خیلی از موافقها و مخالفهای مصرف این ماده دربارهی این سوالا جوابای خودشون رو دارن. پاددارو تو این قسمت از نگاه یه آدم متخصص به این سوالا جواب میده.
توضیحات اپیزود: ماریجوانا یا گل یا علف! فایده؟ ضرر؟ یا هر دو؟ اعتیاد آوره یا نه؟ قانونی شدن یا نشدن؟ کدوم بهتره؟ و…
همه چیز در مورد ماریجوانا رو میتونین اینجا گوش کنین.
10. دو قسمتهای، کوکو شنل و هنر و فشن از پادکست that’s all fashion | فشن و دیگر هیچ
توضیحات اپیزود: توی این قسمت با زندگی پر فراز و نشیب شنل، دستاوردهاش و تاثیراتش بر شکلگیری فشن فرانسه و دنیا صحبت میکنم. لازمه بگم که اطلاعات زیادی درباره زندگی شنل به زبانهای مختلف هست. بیش از صدوپنجاه کتاب، معرفی، زندگینامه و داستان از زندگی شنل به تقریبا همه زبانهای زنده دنیا موجوده. این هم سهم “فشن و دیگر هیچ” از معرفی این زن که به جرات میشه گفت ازون مهمتر توی دنیای فشن نیست.
11. «رادیو تاس» – مافیا و تخته نرد
توضیحات اپیزود: در این شماره رادیو تاس، داستان بازی مافیا رو خواهید شنید. آزمایشی که قرار بود خوراک تحقیقاتی یک استاد روانشناس باشد اما در نهایت موجب تولد سبکی از بازی های دورهمی شد.
توضیحات اپیزود: اولین پاندمی که جامعه بشری رو درگیر خودش کرد برمیگرده به ۵۰۰۰ سال پیش! کجا و چه جوری؟
به این قسمت از پادکست پاددارو گوش بدین.
13. «پادکست قصهها» – مونس و مردخای
توضیحات اپیزود: مونس و مردخای، داستان عروسی و زندگی مونس طناز و فتان و مردخای ضمخت و نکره در حال و هوای مبارزات مشروطهخواهیه؛ با نثری کهنگرا و اشارات تاریخی.
توضیحات اپیزود: اون یه نیمهی تاریک داره. یه راز بزرگ. تو وجود اون یه موجود شگفتانگیز زندگی میکنه که قراره به زودی خودشو به دنیا نشون بده. موجودی به نام ولورین.
توضیحات اپیزود: در این اضافه دوبله فیلم TENET (2020) رو مرور کردیم با تمرکز روی دوبله استودیو کوالیما.
لاله هم خودش مرجع پادکستهای فارسیه یه اپیزود داره در مورد مناقشه استقلال
لاله: منو میگه D:
توضیحات اپیزود: در این اپیزود نخستین گفتگو از سری گفتگوهای پادکست مستقل فارسی رو میشنوید. این گفتگو در مهرماه 99 در کستباکس رادیو لاله به شکل زنده با حضور این پادکسترا برگزار شد.
حامد صرافیزاده، ابدیت و یک روز
بهرنگ، آگر
محمد، دموکراسی در کار
ارشیا، شل کست
لاله، رادیو لاله
16. «کار نکن»
دوتا اپیزود ازش گوش کردم که یکیش راجع به استارت اپ و فوق العاده جذاب بود.
رادیولاله: متاسفانه نگفتند کدام دو اپیزود.
17. «راشویتز» – ریشهخوری هستیِ عدم و فیزیک
عدم رو گوشکردم و خیلیی لذت بردم.
18. «استرینگ کست» – جنگهای مورچه ای
جنگ مورچه ای و اونواع مورچه ها روشناختم به کمکش:))
لاله: این اپیزود واقعا بیشتر از اون چیزی که ممکنه اولش فکرش رو بکنید جالب و هیجان انگیزه. چیزهایی درباره مورچهها میشنوید که در ذهن نگنجد. از جمله مهاجرتهای بین قارهای. خلاصه که سیاره زمین بیشتر از اینکه به انسانها تعلق داشته باشه، به مورچهها تعلق داره.
19. «چای با بنفشه»
داستان خسر و شیرین با صدای شیرین و آروم بنفشه
لاله: در پادکستهای معرفی خودم، توضیحاتی درباره یکی دو تا از اپیزودهای جدید چای با بنفشه نوشتم. این پادکست جزو برگزیدههای سال 99 رادیولاله هم بود. توی اپیزودهای عید شنیدید؟
20. «اسطوراخ» – تور نیمروزه هادسگردی
تور نیمروزه هادس بود:)))))کلی حال کردم
لاله: اسطوراخ هم جزو پادکست های برگزده سال 99 رادیولاله بود. این اپیزودش هم مثل بقیه بامزه بود، با یک فرمت جدید و حالت نمایشی و کمی غافلگیری.
21. «رادیو پایان» – اپیزود ششم: پایان کندو
یک پادکست سینمایی خوب دیگه. اولین اپیزودی است که ازین پادکست گوش میدم. فیلم رو واکاوی میکنه، بررسی فلسفی، روانکاوانه، فمنیسیتی، اسطوره ای، اینها چیزهایی بود که در این اپیزود از زبان مهمانان مختلف دربارهی فیلم شنیدم. تحلیل داستان بر اساس “سفر قهرمان” جوزف کمبل، از دیگر چیزهایی است که در این اپیزود میشنوید و حتی تفسیر و تحلیلی از ترانه این فیلم، (با صدای ابی و ترانه سرایی جنتی عطایی) رو هم میتونید بشنوید و ارتباط ترانه و موسیقی با داستان فیلم و شخصیتپردازی که خیلی عمیق به مساله پرداخته. و اگر همه اینا کافی نیست، خود ابی هم در این اپیزود درباره همکاریش در این فیلم حرف زده.
میشه من عمرکست معرفی کنم؟ قسمت هفدهم انسانک رو بارها گوش کردم و هربار لذتش بیشتر از بار قبل میشه. بودا مرهم کدام زخم فیلسوف است؟
سلاح شیمیایی. جدا از جالب بودن داستان ساخت و تاریخچهی استفاده از این نوع اسلحه سلاح شیمیایی برای ما ایرانیها و باقی اهالی خاورمیانه چیز ناآشنایی نیست. از ماجراهای سردشت تا اتفاقات چند سال پیش سوریه.
24. «میم» – قسمت ۲۲: شاهزاده جنگل
تو این قسمت داستان شاهزادهای رو میشنویم که تو یه کاخ وسط یه جنگل اطراف شهر دهلینو زندگی میکنه. پادکست میم ماجراهاش رو از مقالههای مطرح جهان پیدا میکنه و تو این چندوقت چندباری تو لیست ماهکست من بوده.
تو این قسمت دربارهی اینکه شکلات که خودش خوشمزهاس و همه چیز رو خوشمزه میکنه از کجا پیدا شد و چطوری امروز به دست ما میرسه. مثل همیشه باز هم در گذشته (یا حتی امروز) یه عده استثمار شدن که ما امروز کنار قهوه و چایمون شکلات داشته باشیم.
26. «بسامد» – قسمت ۵: رقص و آواز
بسامد یه پادکست موسیقیه که تازگی شروع شده. تاریخ موسیقی رو بر اساس کتاب مشهور درک و دریافت موسیقی تعریف میکنه ولی فقط به متن کتاب تکیه نمیکنه و داستانها و توضیحات زیادی خارج از کتاب میگه.
27. «چارچرخ» – قسمتهای ۱۴ و ۱۵: سیتروئن
من ماشین باز نیستم و اتوموبیل برام فقط یه وسیلهی نقلیهاس ولی چارچرخ ماجرای ساخت و پیشرفت ماشینها رو طوری تعریف میکنه که برای منم جذاب میشه. تو این دو قسمت دربارهی کارخونهی فرانسوی سیتروئن صحبت میکنه.ان بنیاد نظمی سیاسی را می گذارند که آماج اش صلح و آرامش برپایهی عدالت است.
اگه براتون سواله چطوری پادکست ها رو گوش کنید یه سری به این پست بزنید با کدوم اپ یا پلتفرم پادکست گوش می دید؟